Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

TREŚĆ
Idź do strony Poprzedni  1, 2

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna -> Markus Zusak - Złodziejka książek - etap wojewódzki - tekst w Internecie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
colourdeathh
Gość

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chwila dziękuję Very Happy
Oby nie pytali, trudno ogarnąć ten materiał, a w stresie pamięta się o wiele mniej. ;/
Brał już ktoś udział w wojewódzkim z zeszłych lat? Pytali o lektury z poprzednich etapów?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Nie Mar 22, 2015 16:19    Temat postu:

Powrót do góry
chwila
Gość

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 16:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co słyszałam --> w tym roku zasady się zmieniły. Do tej pory na tym etapie był do napisania esej, a teraz wprowadzili formę testową. Rolling Eyes Shocked
Powrót do góry
75%sołmacz
Stały bywalec

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięuję,że pojawił się spis książek <3
Powrót do góry
haardness
Stały bywalec

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie forma testowa... Niezbyt mnie to zadowala. Rozumiecie coś z regulaminu.? Zawsze trzeba było pamiętać lektury z poprzednich etapów, ale teraz jest inaczej i nie wiem czy warto sobie jeszcze mącić głowę przeddzień konkursu :/
Powrót do góry
75%sołmacz
Stały bywalec

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę,ze mogą dac 1pkt za nawiazanie do innych dzial, tak jak było w rejonie i wtedy lepiej nawiazac do działa z poprzednich etapów- 5 zdan, podstawy,zeby w razie czego nie zawalic, przeciez pkt za to nie odejmą ,jezeli tylko bedzie na temat Very Happy
Powrót do góry
haardness
Stały bywalec

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak. Im bardziej myślę o jutrze tym bardziej się stresuje ; ( Macie jakieś sposoby na relaks.? Very Happy
Powrót do góry
75%sołmacz
Stały bywalec

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 21:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem taka zajęta,że nawet nie pomyślałam o tym,zeby się zestresować, tyle konkursów już mam za sobą, ze chyba mnie to nie dotyczy Very Happy
Powrót do góry
włoczykij
Gość

PostWysłany: Nie Mar 22, 2015 21:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam w finale w zeszłym roku i był esej, także rzeczywiście trzeba było pamiętać te z poprzednich etapów. Jednakże w tym roku (o zgrozo) jest ta forma testowa, co mnie załamuje, ale na szczęście nie muszę się tym martwić za bardzo bo w tamtym roku udało mi się zostać laureatką. Mimo to esej jest dużo lepszy do napisania niż męczenie się z tymi zadaniami... Ale trzeba być dobrej myśli. Wydaje mi się, że znajomość treści lektur z poprzednich etapów może być ważna, ale jeśli chodzi o ich ew. budowę i takie rzeczy stricte naukowe, to już nie.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:38    Temat postu:

Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna -> Markus Zusak - Złodziejka książek - etap wojewódzki - tekst w Internecie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do: