|
Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
colourdeathh Gość
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 16:19 Temat postu: |
|
|
chwila dziękuję
Oby nie pytali, trudno ogarnąć ten materiał, a w stresie pamięta się o wiele mniej. ;/
Brał już ktoś udział w wojewódzkim z zeszłych lat? Pytali o lektury z poprzednich etapów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 16:19 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
chwila Gość
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 16:39 Temat postu: |
|
|
Z tego co słyszałam --> w tym roku zasady się zmieniły. Do tej pory na tym etapie był do napisania esej, a teraz wprowadzili formę testową.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
75%sołmacz Stały bywalec
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 19:12 Temat postu: |
|
|
dzięuję,że pojawił się spis książek <3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:17 Temat postu: |
|
|
No właśnie forma testowa... Niezbyt mnie to zadowala. Rozumiecie coś z regulaminu.? Zawsze trzeba było pamiętać lektury z poprzednich etapów, ale teraz jest inaczej i nie wiem czy warto sobie jeszcze mącić głowę przeddzień konkursu :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
75%sołmacz Stały bywalec
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:26 Temat postu: |
|
|
Myślę,ze mogą dac 1pkt za nawiazanie do innych dzial, tak jak było w rejonie i wtedy lepiej nawiazac do działa z poprzednich etapów- 5 zdan, podstawy,zeby w razie czego nie zawalic, przeciez pkt za to nie odejmą ,jezeli tylko bedzie na temat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:30 Temat postu: |
|
|
No tak. Im bardziej myślę o jutrze tym bardziej się stresuje ; ( Macie jakieś sposoby na relaks.?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
75%sołmacz Stały bywalec
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:36 Temat postu: |
|
|
jestem taka zajęta,że nawet nie pomyślałam o tym,zeby się zestresować, tyle konkursów już mam za sobą, ze chyba mnie to nie dotyczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
włoczykij Gość
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:38 Temat postu: |
|
|
Byłam w finale w zeszłym roku i był esej, także rzeczywiście trzeba było pamiętać te z poprzednich etapów. Jednakże w tym roku (o zgrozo) jest ta forma testowa, co mnie załamuje, ale na szczęście nie muszę się tym martwić za bardzo bo w tamtym roku udało mi się zostać laureatką. Mimo to esej jest dużo lepszy do napisania niż męczenie się z tymi zadaniami... Ale trzeba być dobrej myśli. Wydaje mi się, że znajomość treści lektur z poprzednich etapów może być ważna, ale jeśli chodzi o ich ew. budowę i takie rzeczy stricte naukowe, to już nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:38 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |