|
Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:25 Temat postu: odbiegające od tematu .... |
|
|
Tak sobie myślę, że jutro będziemy wszystkie razem w jednej szkole. Fajnie byłoby się spotkać ! Tyle razem tu czasu spędziłyśmy, wymieniłyśmy się spostrzeżeniami, a jutro jest świetna okazja, żeby porozmawiać nie internetowo, ale w realu ( nie w sklepie;p) ! Co wy na to.? Pokombinujemy coś.? Napiszcie tu lub na priva co o tym myślicie ❤
Poza tym...siedzicie jeszcze nad materiałami czy raczej spokojnie odpoczywacie.? ^^ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 21:25 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
chwila Gość
|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 22:37 Temat postu: |
|
|
Jak tylko weszłam na to forum- zachwyciłam się atmosferą, życzliwością i tym duchem humanizmu, który ciągle się tu objawia.Szkoda tylko, że jednak stosunkowo późno tu dotarłam. Mam jednak nadzieję, że uda mi się zamienić z wami choć słowo. Do zobaczenia!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 22:43 Temat postu: |
|
|
chwila a jak masz na imię.? :*  |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 06:58 Temat postu: |
|
|
POWODZENIA !!!
pewnie nie uda mi się tego napisać później, więc piszę już teraz ;* |
|
Powrót do góry |
|
 |
martyna20 Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:05 Temat postu: |
|
|
Wow, to Wy dopiero teraz wojewódzki? POWODZENIA w takim razie, drogie humanistki, połamania pióra!
Życzy laureatka z angielskiego  |
|
Powrót do góry |
|
 |
martyna20 Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:32 Temat postu: |
|
|
UPDATE: Ale się zorientowałam... Sorki, mam złą datę i godzinę tutaj... Mam nadzieję że bądą jacyś laureaci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:43 Temat postu: |
|
|
Haha No faktycznie spóźnione ;p Na laureata nie liczę (dużo szczegółowych pytań i aż strach się bać co tam nawypisywałam), ale zaświadczenie finalistki mam, więc źle nie jest. Mam jeszcze przyszły rok ^^
Gratuluję laureata z angielskiego !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
martyna20 Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 15:47 Temat postu: |
|
|
Olimpiada z polskiego jest naprawdę trudna i podziwiam każdego kto na nią idzie. Sama byłam dwa razy, rok temu zrezygnowałam z rejonu na rzecz angielskiego i jest ciężko. Trzeba być humanistą z krwi i kości
Ja już w trzeciej klasie, więc to była ostatnia szansa na laureata z angielskiego i w końcu musiało się udać, dziękuję
Czyli jesteś w 2 klasie? I już zaszłaś do wojewódzkiego? ŁAŁ! Gratulacje finalisty w takim razie i powodzenia za rok ! WARTO  |
|
Powrót do góry |
|
 |
biala10 Gość
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2015 14:20 Temat postu: |
|
|
Takie przygotowania do olimpiady bywały męczące i czasochłonne. Ale jedno jest pewne - po latach się to wspomina z uśmiechem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szczypior526 Gość
|
Wysłany: Czw Lip 09, 2015 17:57 Temat postu: |
|
|
Olimpiada jest taka jak powinna być. Chcesz się wykazać wiedzą? Nie może być łatwo.
|
 |
dleszczynski Gość
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2015 11:13 Temat postu: |
|
|
Ciężka była Olimpiada w tym roku? Bo próbuje córkę namówić, a ona się obawia, że się zbłaźni.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
haardness Stały bywalec

|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 10:50 Temat postu: |
|
|
dleszczynski Olimpiada oczywiście jest trudna, z każdym etapem coraz bardziej, ale warto brać w niej udział. Jeżeli córka dobrze radzi sobie z językiem polskim i jest pracowita i ambitna to jak najbardziej POWINNA wziąć udział w konkursie. Tylko musi od samego początku się przyłożyć, żeby coś osiągnąć. Przed rozpoczęciem roku szkolnego na stronie kuratorium pojawi się spis lektur, a także temat przewodni. Wtedy trzeba dokładnie przeanalizować te lektury i na konkursie na pewno sobie poradzi A dlaczego warto wziąć udział? Przede wszystkim można sprawdzić swoje umiejętności. Dodatkowo otrzymuje się dobrą ocenę cząstkową lub nawet wyższą ocenę na półrocze czy koniec roku. Jeżeli zostanie córka finalistką to otrzymuje dodatkowe punkty przy rekrutacji do liceum bądź technikum. Jeżeli zostanie laureatką to ma możliwość wybrania jakiejkolwiek szkoły w Polsce - i ją przyjmą, a także jest zwolniona z pisania części humanistycznej na teście gimnazjalnym. Chyba dobrze to wszystko pamiętam, jeżeli nie to proszę o skorygowanie
Pozdrawiam, Sara |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 10:50 Temat postu: |
|
|
|
|