|
Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maadziaa Weteran

|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:05 Temat postu: |
|
|
Milenka napisał: | No . Ale dobra, nie tłumacz się, Łukasz. Liczymy na Ciebie po rejonie!  |
Milenka, jestem jedną z nielicznych osób, które pamiętają, jaka byłaś rok temu . A więc- z Ciebie tez było "ziółko" . Do dziś pamiętam wojnę o przecinki, które dzięki nam nauczyłaś się prawidłowo stawiać . Piszę to oczywiście tak tylko na żarty, ale dajmy Łukaszowi szansę, przynajmniej napisał uczciwie, że żeruje i że zacznie pracować na rejonie, inni nawet tego nie robią...
A teraz weźcie się do roboty, a ja będę w dniu konkursu trzymać za Was kciuki . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 10:05 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz98 Gość
|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 15:37 Temat postu: |
|
|
Milenka napisał: | No . Ale dobra, nie tłumacz się, Łukasz. Liczymy na Ciebie po rejonie!  |
oczywiście jeżeli sie dostanę...
28 października wydawał mi sie tak odległy a tu już w tym tygodniu!!!
oj, będzie źle.
a nauczyciele nas jeszcze zamęczją tysiącem kartkówek, sprawdzianów itp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milenka Weteran

|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 18:03 Temat postu: |
|
|
Maadziaa napisał: | Milenka napisał: | No . Ale dobra, nie tłumacz się, Łukasz. Liczymy na Ciebie po rejonie!  |
Milenka, jestem jedną z nielicznych osób, które pamiętają, jaka byłaś rok temu . A więc- z Ciebie tez było "ziółko" . Do dziś pamiętam wojnę o przecinki, które dzięki nam nauczyłaś się prawidłowo stawiać . Piszę to oczywiście tak tylko na żarty, ale dajmy Łukaszowi szansę, przynajmniej napisał uczciwie, że żeruje i że zacznie pracować na rejonie, inni nawet tego nie robią...
A teraz weźcie się do roboty, a ja będę w dniu konkursu trzymać za Was kciuki . |
Jak to tak wszystko żartobliwie ;p. Dlaczego ,,było" ? Ja jeszcze wciąż taka troszkę jestem
Tak, doceniam, przepraszam, jeśli Cię uraziłam, Łukasz.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Muerte Bywalec

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 08:49 Temat postu: |
|
|
Aaa! A ja jestem tu nowa i wpadłam na to forum dopiero kilka dni temu, jakieś 5dni przed konkursem Myślę, że jesteście bardzo pomocni, bo teraz przeszukuję tematy i postanowiłam się sama zarejestrować i w miarę możliwości coś pisać... Bardzo dziękuję! Również obiecuję tu wstawić jakieś notatki jeśli dostanę się do następnego etapu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jogobella Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 11:40 Temat postu: |
|
|
Ja też się przyłączam do tego wyznania!!!
Weszłam na forum dopiero w poniedziałek, coś tam napisałam ale przede wszystkim chce Wam podziękować I jeżeli przejdę uroczyście obiecuję, że będę tu publikować wszystkie moje notatki i przemyślenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milenka Weteran

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 16:08 Temat postu: |
|
|
No, nareszcie będzie się coś na forum działo, bo czasem jest taka cisza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
***truuskawkaaa*** Bywalec

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 16:12 Temat postu: |
|
|
E tam, cisza. Ja już nie nadążam postów czytać, tyle ich jest .
No, ale konkurs się zbliża...
Oj, to już w piątek....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milenka Weteran

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 16:16 Temat postu: |
|
|
Ciiiiiicho!, ,,Wielki Piątek", już się boję. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz98 Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 16:49 Temat postu: |
|
|
trzeba się zastanowić nad tematem głównym ( Bunt) i Ietapowym (łatwopalność). wszystkie lektury jakoś się do tego odnoszą a kuratorium zawsze pyta tylko o rzeczy związane z tematem. (odniosłem takie wrażenie po przeglądnieciu kilkunastu testów z poprzednich lat). Dlatego nad tym trzeba pomyśleć .
no więc buntuje się oczywiście każdy z bohaterów natomiast łatwopalność...? (oczywiście neutralny jest Tischner, choć on nawiązuje bardziej do właśnie "łatwopalności")
a Wy co myślicie o temacie I et. : "a my tak łatwopalni..."???
Jak "łatwopalni" są bohaterowie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milenka Weteran

|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 16:57 Temat postu: |
|
|
Wiemy, wiemy. Pisaliśmy już o tym, gdzieś leży na forum zmiętoszone ;p
Przecież po to dają temat, by do niego nawiązywać, nie?
Łatwopalny człowiek, to taka osoba, jaka kieruje się uczuciami (w sensie, że jest porywcza itd. ), ale jeśli przesadzi, może po prostu spłonąć doszczętnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bourbon Princess Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 17:05 Temat postu: |
|
|
Ja się głównie zastanawiałam nad tematem pracy pisemnej...
Może się pojawić choćby list pożegnawczy Neila do rodziców i oczywiście jest pełno tematów na rozprawkę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz98 Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 17:09 Temat postu: |
|
|
Milenka napisał: | Wiemy, wiemy. Pisaliśmy już o tym, gdzieś leży na forum zmiętoszone ;p
. |
No właśnie to foryum jest tak obszrne i tak czasami odchodzi się od tematu że nie ma jak czegoś znależć... ;D |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz98 Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 17:11 Temat postu: |
|
|
ah, no tak. no ale np. czy uczniowie Weltona byli łatwopalni?? (buntowniczy - to prawda, ale łatwopalni?) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bourbon Princess Gość
|
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 17:15 Temat postu: |
|
|
Tak... przynajmniej moim zdaniem. Łatwo było ich zranić. Neil popełnił samobójstwo, zginął - wypalił się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kinga;) Weteran

|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
Tak, Neil po prostu za bardzo się przejął teatrem i w związku z tym zniszczył swoje życie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 15:08 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |