|
Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bu! moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 14:58 Temat postu: |
|
|
Captain Obvious napisał: | Maadziaa napisał: | Mam pytanie: czy znacie przykłady jakiś książek, gdzie mowa jest o patriotyzmie? |
Witold Gombrowicz "Trans-Atlantyk" |
ubiegłeś mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 14:58 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mała Mi Weteran

|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 09:30 Temat postu: |
|
|
Ja ubóstwiam książki historyczne! ;D |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maadziaa Weteran

|
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 10:25 Temat postu: |
|
|
Mała Mi, a jakie na przykład? Chodzi mi o tytuły, może jakąś bym się zainteresowała. Póki co jednak czytam same książki Nicolasa Sparksa . Ale jak już je skończę... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mała Mi Weteran

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 11:20 Temat postu: |
|
|
Madziu, właśnie zabieram się za "KONTROLĘ" Wiktora Suworowa.
Interesuję się historią, więc lubię książki, gdzie fabuła toczy się np. podczas II wojny światowej. Jeśli i Wy, moi drodzy lubicie czytać takie książki, proszę, byście podzielili się ze mną informacjami, co warto przeczytać.
Polecam Ci reportaż Ryszarda Kapuścińskiego "Imperium". Nie jest to typowo historyczna książka, choć zawiera takie wątki. Powiedziałabym, że jest to reportaż z podróży po ZSRR utworzony na tle historii Rosji i okolicznych państw. Niektóre fragmenty są wręcz porażające. Zapewne wielu z Was czytało tę książkę. Podobno "Wojna futbolowa" też jest godnym uwagi reportażem.
Poluję za "Opowiadaniami kołymskimi" ! ^^ |
|
Powrót do góry |
|
 |
AnetaKa Gość
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 16:31 Temat postu: BUSZUJUĄC |
|
|
Moją ulubioną książką jest Buszujący w zobżu. Polecam ją wszystkim. To piękna historia o dorastaniu i marzeniach w klimacie lat 40-tych. Dla zainteresowanych podaję linka, gdzie można ją nabyć  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Janka Stały bywalec
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2012 19:19 Temat postu: |
|
|
Co do książek o II wojnie światowej to gorąco polecam "Rozmowy z katem" Kazimierza Moczarskiego - chyba że już ktoś wymieniał
(wiem że temat już dawno wygasł, ale jestem na forum od niedawna:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
agasz7 Gość
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2012 20:02 Temat postu: |
|
|
cześć ja uwielbiam książki, szczególnie fantastykę poczynając od klasycznych tak jak Harry Potter, Opowieści z Narnii i oczywiście Tolkiena, przez inne. Kiedyś właściwie to nie dawno miałam też zajawkę na czytanie książek o wampirach(polecam cykl"Dary Anioła" Cassandry Clare, i to akurat nie jest ow wampirach). Oprócz tego lubie też obyczajowe, przygodowe, kryminały, hm... te kiedys lubiłam, ale teraz trochę mniej, detektywistyczne, przeróżne opowiadania i wszystko co wciąga, ma interesującą fabułę i co poprostu przypadnie mi do gustu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
roller Stały bywalec
|
Wysłany: Nie Paź 07, 2012 19:34 Temat postu: |
|
|
Janka napisał: | Co do książek o II wojnie światowej to gorąco polecam "Rozmowy z katem" Kazimierza Moczarskiego - chyba że już ktoś wymieniał
(wiem że temat już dawno wygasł, ale jestem na forum od niedawna:-) |
agasz7 napisał: | cześć ja uwielbiam książki, szczególnie fantastykę poczynając od klasycznych tak jak Harry Potter, Opowieści z Narnii i oczywiście Tolkiena, przez inne. Kiedyś właściwie to nie dawno miałam też zajawkę na czytanie książek o wampirach(polecam cykl"Dary Anioła" Cassandry Clare, i to akurat nie jest ow wampirach). Oprócz tego lubie też obyczajowe, przygodowe, kryminały, hm... te kiedys lubiłam, ale teraz trochę mniej, detektywistyczne, przeróżne opowiadania i wszystko co wciąga, ma interesującą fabułę i co poprostu przypadnie mi do gustu. |
Ponieważ szanuję dobro społeczne i spokój publiczny, pozwolę sobie zwrócić uwagę, że wątek, w którym piszecie należy do Hyde Parku konkursu 2010/2011. Proponuję założenie nowego tutaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hipetka Gość
|
Wysłany: Sob Gru 15, 2012 22:39 Temat postu: |
|
|
Uwielbiam kryminały. |
|
Powrót do góry |
|
 |
martynikk11 Gość
|
Wysłany: Nie Gru 16, 2012 14:04 Temat postu: |
|
|
Ja uwielbiam horrory i ten dreszczyk emocji i strachu 
Ostatnio zmieniony przez martynikk11 dnia Nie Gru 23, 2012 18:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zuza876 Gość
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 19:06 Temat postu: |
|
|
Ja uwielbiam wszystko, co nie jest harlekinem Wiem, to mało kobiece jak na kobietę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sowasowa Gość
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2012 19:12 Temat postu: |
|
|
Do harlekinów trzeba dorosnąć Skończyć 40 lat, stępić sobie gust i marzyć o księciu z bajki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lisowska88 Gość
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 12:09 Temat postu: |
|
|
Polecam 50 twarzy greya i kolejne dwie czesci.. Sa naprawde swietne  |
|
Powrót do góry |