Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mjuzik
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33

To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna -> HYDE PARK 2010/2011
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Captain Obvious
Weteran

PostWysłany: Czw Mar 10, 2011 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

milenka napisał:
Może i częściowo masz rację.

Ja zawsze mam rację Razz
milenka napisał:
Jednak co do piosenek niemieckich, zdania nie zmienię.

Duża część z nich to rzeczywiście popowy syf, niewykluczone nawet że większość, ale podobnie jest w innych krajach.
milenka napisał:
Lepiej porozmawiajmy o czymś innym ( w końcu o gustach się nie dyskutuje), dobra? Smile

Bardzo nie lubię tego cytatu. Wymyślił go skrajny idiota i gdybyśmy zamierzali się trzymać jego myśli to równie dobrze można by usunąć całe tematy "mjuzik", "książki" itp.
Ludzie to mają do siebie, że rozmawiają o wielu rzeczach, m.in. o gustach, a granica pomiędzy rozmową a dyskusją jest bardzo płynna. Poza tym cytat ten ma to do siebie, że często jest błędnie wykorzystywany. Czym innym jest gust, który decyduje o tym, czy daną rzecz się lubi, a czym innym jest stwierdzenie, że cały jakiś język i wszystkie stworzone w nim utwory ssą. To drugie nie jest kwestią gustu Razz

Można porozmawiać o czymś innym, zwłaszcza że w temacie języka niemieckiego i zespołów niemieckich powiedzieliśmy już sobie chyba wszystko co chcieliśmy. Chciałem tylko wykorzystać okazję do pociśnięcia po "de gustibus non est disputandum" Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 20:28    Temat postu:

Powrót do góry
Dakota
Weteran

PostWysłany: Czw Mar 10, 2011 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Noir napisał:
Hahahah no tak, ale ja zawsze byłam dosć dziwnym dzieckiem z patologicznymi pomysłami ;d. [teraz jestem dość dziwną gówniarą z patologicznymi pomysłami, ale udaję, że z tego wyrosłam]. Najbardziej mi isę podobało, jak one stały za tą siatką i padał deszcz :)

Dobre to, nie? Pasuje do piosenki, co nie bywa spotykane zbyt często. Jak widzę te współczesne wokalistki, tańczące przed kamerą w samych biustonoszach, i śpiewające teksty typu:,,Jestem twoja", to mi się robi ich żal.
Tatu niestety nie uniknęło ,,skandalizowania się", na tym z resztą zespół polegał - namiętna miłośc między dwiema dziewczynami, które się nie kochają. Pocałunki na teledyskach... czego się nie zrobi dla sławy...
Powrót do góry
indywidualistka
Stały bywalec

PostWysłany: Czw Mar 10, 2011 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dakota napisał:
Pocałunki na teledyskach... czego się nie zrobi dla sławy...

No straszne...
W takim razie może lepiej nie będę zaczynała wywodu na temat naprawdę kontrowersyjnego zachowania w teledyskach i na koncertach, choć mnie kusi, bo lubię się wymądrzać Smile.
Powrót do góry
Dakota
Weteran

PostWysłany: Pią Mar 11, 2011 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Śmiało. Słuchamy. Mnie nie przeszkadza w sumie:D.
Powrót do góry
apoloniaa
Stały bywalec

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ostatnio: http://www.youtube.com/watch?v=PCkT4K-hppE cudo <3
http://www.youtube.com/watch?v=mTa8U0Wa0q8 stare i kochane.
Powrót do góry
roller
Stały bywalec

PostWysłany: Pią Mar 25, 2011 19:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

apoloniaa napisał:
ostatnio: http://www.youtube.com/watch?v=PCkT4K-hppE cudo <3

Ooo! "The flying cup club" to moja ulubiona płyta.
Powrót do góry
Dakota
Weteran

PostWysłany: Wto Kwi 12, 2011 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.youtube.com/watch?v=nSG-6xc-T4U
Powiem wam, iż nowy film, ,,Sucker Punch", miał moim zdaniem naprawdę świetny soundtrack. Szczególne wrażenie robiła pierwsza scena filmu, która nieźle sprawdzała się na sam początek. Właśnie z tą piosenką, ,,Sweet Dreams", wykonywaną przez Emily Browning, aktorkę grającą zresztą główną rolę. Ścieżka dźwiękowa wyjątkowa.
Powrót do góry
żerowniczka
Stały bywalec

PostWysłany: Wto Kwi 12, 2011 19:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dakota napisał:
Powiem wam, iż nowy film, ,,Sucker Punch", miał moim zdaniem naprawdę świetny soundtrack. Szczególne wrażenie robiła pierwsza scena filmu, która nieźle sprawdzała się na sam początek. Właśnie z tą piosenką, ,,Sweet Dreams", wykonywaną przez Emily Browning, aktorkę grającą zresztą główną rolę. Ścieżka dźwiękowa wyjątkowa.

Warto na to pójść do kina? Czytałam i słyszłam różne opinie i nie jestem przekonana.
Powrót do góry
Dakota
Weteran

PostWysłany: Sro Kwi 13, 2011 17:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

żerowniczka napisał:
Dakota napisał:

Warto na to pójść do kina? Czytałam i słyszłam różne opinie i nie jestem przekonana.

Cóż. Opinie zapewne będą różne. Każdemu podoba się coś innego, prawda? Muszę jednak przyznać, że jeśli chodzi o rozmaite sceny akcji, to miałam wrażenie, iż oglądam zwiastun jakiejś ,,wypasionej" gry komputerowej w 3D. Zadziwiająco różnorodne i zrealizowane z rozmachem. Jednak niektóre podchodziły wręcz pod absurd. Na przykład smoczyca ze szwadronem wojowników przypominających orków z ,,Władcy Pierścieni" nie mogła sobie poradzić z piątką skromnie odzianych lasek z mieczami samurajskimi rodem z Quentina Tarantiny... cóż. Jakieś wady muszą być.
Przyczepiłabym się jeszcze do głównej bohaterki. Grała dziewczynę po przejściach, co nawet ładnie oddawała w mimice twarzy. Rozumiem jej wygląd potem, gdy była kimś w rodzaju striptizerki. Jednak przy pierwszej scenie nie mogłam oderwać oczu od jej nadmuchanych ust, doklejanych, wysmarowanych tuszem rzęs, oraz tych blond włosów w dziewczęcych kucyczkach, jakby była młodą Paris Hilton. Charakteryzator nieco przesadził.
Mimo to film mi się podobał. Nie był do końca bezsensowną strzelaniną z udziałem lasek w lateksowych spodniach, miał jakiś sens, poniekąd przesłanie. Można by ten film nawet ładnie odnieść do słów: ,,Jeśli człowiek walczy, pozostaje zwycięzcą" (czy jakoś tak). Z kolei akcje typu fanatsy+science-fiction rozgrywały się w złamanej psychice dziewczyny, a nie na zasadzie inny świat czy coś takiego. Zresztą soundtrack był naprawdę dobry, żeby nie powiedzieć zaje***ty. Najbardziej podobała mi się właśnie pierwsza scena ze ,,Sweet Dreams".
Ogólnie film polecam. Dobry na wieczór z popcornem. Gra tam nawet Vanessa Hudgens. Wyszła z Dinseylandu, jak widać. :D
Powrót do góry
lisowska88
Gość

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Strasznie wpadla mi w ucho najnowsza plyta Celine Dion.. Polecam jesli ktos jeszcze nie sluchal Smile
Powrót do góry
winner
Gość

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 19:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jaki ma tytuł ma ta jej nowa płyta bo nie mogę znaleźć?
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Sro Sty 09, 2013 19:19    Temat postu:

Powrót do góry
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Forum dla uczestników Małopolskiego Konkursu Języka Polskiego Strona Główna -> HYDE PARK 2010/2011 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33
Strona 33 z 33
Skocz do: